Taal kiezen:

EQOS Energie Groep

Kijk hoe ons bedrijf is opgericht, wat ons motiveert, en waarop u kunt vertrouwen bij EQOS Energie.

Bedrijfsprofiel

EQOS Energie is gespecialiseerd in diensten voor de spoorwegen, energietechniek, bovenleidingen, communicatietechnologie en technische uitrusting van gebouwen. De holistische oplossingen dekken van de planning tot het onderhoud de hele levenscyclus van netwerkinfrastructuren. Ons aanbod loopt uiteen van complete oplossingen tot punctuele ondersteuning. Dit maakt ons in Europa een toonaangevende leverancier op het gebied van complexe technische infrastructuren.

De EQOS Energie Holding genereerde in 2017 een omzet van circa 300 miljoen euro. Op dit moment heeft ons bedrijf ongeveer 2.000 medewerkers. Met circa 30 locaties zijn we vertegenwoordigd in zeven landen. Onze klanten vertrouwen op onze uitgebreide expertise en bijna 100 jaar ervaring op het gebied van engineering en project- en installatiemanagement. De Europese investeringsmaatschappij Triton is eigenaar van EQOS Energie.

Visie en waarden

Wij zorgen ervoor dat de technologie werkt die mensen met elkaar verbind. Netten, netwerken en leidingen vormen de infrastructuur voor de levering van de toekomst aan de sectoren energie, telecommunicatie, transport en bouwsystemen. Met onze dienstverlening komen impulsen, data en mensen betrouwbaar op hun bestemming. Omdat technische infrastructuren steeds complexer worden, vinden we telkens nieuwe oplossingen en geven we op deze manier vorm aan de toekomst van onze samenleving.

Als bedrijf dat met zijn kerncompetenties bijdraagt aan de verzorging van de maatschappij, nemen wij onze verantwoordelijkheid zeer serieus. Daarom vertrouwen we op relaties voor de lange termijn om duurzaam succes te bereiken. Wij hechten bijzonder veel belang aan de opleiding, ontwikkeling en arbeidsveiligheid van onze medewerkers. Al onze activiteiten zijn erop gericht onze klanten altijd de hoogste kwaliteit te bieden. Wij kunnen dit bereiken door als betrouwbare partner in de directe nabijheid van onze klanten en op basis van onze omvangrijke expertise een voortreffelijke prestatie te leveren. In alle bedrijfsprocessen houden we ons strikt aan de normen van corporate compliance.

Business in Europa

Welke oplossingen biedt EQOS Energie in welk land aan?

Welk portfolio van complexe technische infrastructuren EQOS Energie aanbiedt, verschilt per land: In Duitsland en Oostenrijk bieden wij onze diensten aan op het gebied van de energie-, communicatie- en bovenleidingtechniek. Onze klanten in Luxemburg en Frankrijk profiteren van onze know-how in de energiesector. In België zijn we zowel actief in de energiesector als in het spoorverkeer. In Polen en Tsjechië ligt onze focus op de technische uitrusting van gebouwen en openbare voorzieningen. Op het gebied van energietechniek en bovengrondse leidingen zijn wij nieuw op de Poolse markt.

Directie van de Holding

Zie de curricula vitae van de directieleden Eric Mendel en dr. Helmut Steurer.

Eric Mendel, CEO

Gruppe-Mendel-600x400

Eric Mendel studeerde voor industrieel ingenieur en begon zijn carrière in 1995 als topmanagement consultant voor grote en middelgrote industriële en dienstverlenende bedrijven.

Vijf jaar later kreeg hij een positie als bestuurslid en interim manager voor een bedrijf in software en de mobiele industrie.

Ook heeft hij nog vier jaar gewerkt als bestuurslid van een bouwbedrijf in de civiele techniek en een turnkeybedrijf.

Vanaf 2006 bekleedde hij de functie van CEO van INTERSEROH Dienstleistungs GmbH en was hij gevolmachtigd van het beursgenoteerde INTERSEROH SE, een toonaangevend bedrijf in het management van recyclebare materialen.

In 2010 werd Eric Mendel binnen de ALBA-groep bevorderd en benoemd tot bestuurslid en Chief Operating Officer (COO) voor het servicesegment. 2013 werd hij verkozen tot bestuurder van de beursgenoteerde ALBA SE (voorheen INTERSEROH SE).

Sinds september 2014 is Eric Mendel werkzaam als directeur en CEO van de EQOS Energie Holding.

 

Dr. Helmut Steurer, CFO

Gruppe-Steurer_600x400

Dr. Helmut Steurer is na zijn studie handelswetenschappen gepromoveerd aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfswetenschappen.

Na afronding van een MBA-programma aan het INSEAD in Fontainebleau begon hij in 1985 aan zijn professionele loopbaan bij Bain & Company, een bedrijf voor strategisch ondernemingsadvies, in Londen en München.

In de periode 1989 tot 2009 was hij in verschillende functies in Zwitserland, Italië, Duitsland en Oostenrijk werkzaam bij leidende Europese handelsondernemingen. Hij bezette daar steeds topmanagementfuncties op internationaal niveau binnen de afdelingen financiën, boekhouding, controlling en IT.

Vanaf 2009 bekleedde hij vier jaar lang de positie van CFO van een groot postorderbedrijf met het accent op herstructurering en ontwikkeling van nieuwe bedrijfsprocessen. Van 2013 tot 2015 was hij bij de Duitse Landgard eG, een middelgrote coöperatieve marketingorganisatie in de tuinbouw, als CFO lid van de directie en medeverantwoordelijk voor de herstructurering van de onderneming.

Dr. Helmut Steurers voorlaatste positie was die van interim manager financiën bij het managementadviesbureau demps & partner in München.

Sinds mei 2016 is hij directielid en CFO van EQOS Energie Holding.

Merkbelofte

Wat u moet weten: U kunt altijd vertrouwen op de uitstekende kwaliteit van onze diensten.

De afkortings EQOS Energie staat voor Excellent Quality Of Services. Deze belofte komen wij na over de gehele lijn: Het is ons doel om als een ​​betrouwbare partner altijd de hoogste kwaliteit te bieden. Daarbij hebben we zowel het grote plaatje als het kleinste detail voor ogen. Op alle zakelijke gebieden staan wij in de top 3 en wij leveren met kennis en ervaring toekomstgerichte oplossingen op maat – zodat we er voor u zijn als u ons nodig heeft. Veeleisende taken beheersen we betrouwbaar ‘on time’, ‘on budget’ en ‘on specification’.

Eigenaar

Met Triton hebben we een sterke financiële investeerder aan onze zijde.

Het Triton fonds investeert in en ondersteunt de positieve ontwikkeling van middelgrote bedrijven met een hoofdkantoor in Noord-Europa – met een focus op ondernemingen in Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland, Italië, Noorwegen, Spanje, Zweden en Zwitserland. Binnen deze Europese regio, richt Triton zich op bedrijven in de industrie, zakelijke dienstverlening en consument/gezondheidszorg.

Triton is opgericht in 1997 en heeft tot doel bij te dragen aan de opbouw van betere bedrijven voor de langere termijn. Triton en haar leidinggevenden willen toonbeelden zijn voor positieve verandering naar duurzame operationele verbeteringen en groei. De 34 bedrijven momenteel in de portefeuille van Triton hebben samen een omzet van ongeveer € 14 miljard en meer dan 90.500 medewerkers.

Het Triton fonds wordt geadviseerd door toegewijde teams van investeringsprofessionals gevestigd in Duitsland, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Jersey. Zie voor meer informatie: www.triton-partners.com