Taal kiezen:

Geschiedenis

1920-2020: Een bedrijf schrijft geschiedenis. In 100 jaar van regionaal Duits bedrijf naar een succesvolle internationale groep.

1920

Wilhelm Blättchen richt het bedrijf ENERGIE op voor elektrische en industriële ondernemingen mbH in Stuttgart, Duitsland.

1978

Oprichting van de dochteronderneming ENERGIE Lignes Hautes Tension in Luxemburg.

1993

Eerste werkgroep tussen Energie GmbH en ALPINE Bau GmbH, afdeling Alpine-elektrische, voor de bouw van een 380 kV bovenleiding voor het Oostenrijkse elektriciteitsbedrijf.

De eerste stalen roostertorens voor mobiele netwerken worden gebouwd.

1996

Oprichting van ALPINE-ENERGIE GmbH voor elektrische en industriële ondernemingen in Linz, Oostenrijk.

1998

Oprichting van ENERGIE voor de aanleg van leidingen en communicatietechnologie AG in Bern, Zwitserland.

1999

Met het Oostenrijkse project bij het centraal station van St. Valentin en de bijbehorende wijzigingen aan de bovenleidingen, doet ALPINE-ENERGIE zijn intrede voor de bouw van bovenleidingen.

2002

Oprichting van ALPINE-ENERGIE Holding AG en oprichting van ALPINE-ENERGIE Deutschland GmbH.

2006

Het Spaanse bouwconcern FCC neemt het meerderheidsbelang in het ALPINE-concern. De ALPINE-ENERGIE Holding breidt haar activiteiten uit met de overname van SAG Kommunikationstechnik in Zwitserland en Oostenrijk.

2009-2011

Oprichting van de ALPINE-ENERGIE bedrijven in Polen, Tsjechië en Hongarije.

2013

De ALPINE-ENERGIE-groep wordt voor 100% een dochteronderneming van de FCC.

2014

Na de overname van Triton Fonds gaat het bedrijf verder onder de merknaam EQOS Energie.

2016

De meetwegen beschikt nu over een speciaal ontwikkeld pneumatisch gestuurde spoorgeleiding, waardoor de toleranties, die ontstaan aan de spoorwielen en railposities, kunnen gecompenseerd worden.

2016-2018

Na de verkoop van de firma’s in Zwitserland, Hongarije, Polen en Tjechië bundelt EQOS Energie zijn competenties over de landsgrenzen heen. Met een nieuwe structuur focust de onderneming zich in alle dienstenafdelingen op zijn 5 kernmarkten: Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg en Frankrijk.

2017

EQOS Energie zal in opdracht van TenneT TSO twee loten van het miljoen-euro-hoogspanningsproject „Westküstenleitung“ uitvoeren.

2019

Met de overname van FRB komt EQOS Energie in de top 3 van ondernemingen in de constructie bovengrondse leiding in Duitsland.

2020

In het jubileumjaar focust het bedrijf op groei en kijkt het positief naar de toekomst.