Taal kiezen:

EQOS Energie Groep

Kijk hoe ons bedrijf is opgericht, wat ons motiveert, en waarop u kunt vertrouwen bij EQOS Energie.

Bedrijfsprofiel

EQOS Energie is gespecialiseerd in diensten voor complexe netwerkinfrastructuren voor elektriciteit, telecommunicatie en verkeer. Wij zorgen ervoor dat energie via bovengrondse leidingen of ondergrondse kabels naar consumenten wordt gestuurd. Wij zijn uw competente partner bij projecten van energiedistributie en -transformatie. Wij bieden onze telecommunicatieklanten diensten aan voor mobiele telefonie, maar ook voor gegevensdistributie via glasvezelkabel. Bij verkeersprojecten zijn we gespecialiseerd in de elektrificatie van het spoornet. Onze totaaloplossingen dekken het bereik van de planning tot het onderhoud af tijdens de gehele levensduur van netwerkinfrastructuren. Ons aanbod is afgestemd op de behoeften van klanten, van totaaloplossing tot puntsgewijze ondersteuning. Daarmee zijn we een van de toonaangevende dienstverleners van complexe technische infrastructuren en bereiden we onze klanten voor op de immer gegevens intensiever wordende economie.

De EQOS Energie Holding genereerde in 2020 een prestatie van meer dan 280 miljoen euro. Op dit moment heeft ons bedrijf ongeveer 1.500 medewerkers. We zijn met 40 standplaatsen vertegenwoordigd in vijf landen. Onze klanten vertrouwen op onze uitgebreide expertise en 100 jaar ervaring op het gebied van engineering en project- en installatiemanagement. De Europese investeringsmaatschappij Triton is eigenaar van EQOS Energie.

Visie en waarden

Wij zorgen ervoor dat de technologie werkt die mensen met elkaar verbind. Netten, netwerken en leidingen vormen de infrastructuur voor de nutsvoorziening van de volgende generaties op het gebied van energie, telecommunicatie en verkeer. Met onze dienstverlening komen impulsen, data en mensen betrouwbaar op hun bestemming. Hoewel de technische infrastructuur altijd maar complexer wordt, blijven we ons richten op onze strategische kernactiviteiten en vinden we zo altijd toekomstgerichte oplossingen.

Als bedrijf dat met zijn kerncompetenties bijdraagt aan de verzorging van de maatschappij, nemen wij onze verantwoordelijkheid zeer serieus. Daarom vertrouwen we op relaties voor de lange termijn om duurzaam succes te bereiken. Wij hechten bijzonder veel belang aan de opleiding, ontwikkeling en arbeidsveiligheid van onze medewerkers. Al onze activiteiten zijn erop gericht onze klanten altijd de hoogste kwaliteit te bieden. Wij kunnen dit bereiken door als betrouwbare partner in de directe nabijheid van onze klanten en op basis van onze omvangrijke expertise een voortreffelijke prestatie te leveren. In alle bedrijfsprocessen houden we ons strikt aan de normen van corporate compliance.

Internationale activiteiten

Welke oplossingen biedt EQOS Energie in welk land aan?

Welk portfolio van complexe technische infrastructuren EQOS Energie aanbiedt, verschilt per land: In Duitsland en Oostenrijk bieden wij onze diensten aan op het gebied van de energie-, communicatie- en bovenleidingtechniek. Onze klanten in Luxemburg en Frankrijk profiteren van onze knowhow qua bovengrondse leidingen en ondergrondse kabels. In België concentreren we ons op het spoorvervoer. Wij zijn daar ook actief als dienstverlener voor de energie-economie.

Voorzitter van de raad van bestuur

Zie de curricula vitae van onze CEO Eric Mendel.

Eric Mendel studeerde voor industrieel ingenieur en begon zijn carrière in 1995 als topmanagement consultant voor grote en middelgrote industriële en dienstverlenende bedrijven.

Vijf jaar later kreeg hij een positie als bestuurslid en interim manager voor een bedrijf in software en de mobiele industrie.

Ook heeft hij nog vier jaar gewerkt als bestuurslid van een bouwbedrijf in de civiele techniek en een turnkeybedrijf.

Vanaf 2006 bekleedde hij de functie van CEO van INTERSEROH Dienstleistungs GmbH en was hij gevolmachtigd van het beursgenoteerde INTERSEROH SE, een toonaangevend bedrijf in het management van recyclebare materialen.

In 2010 werd Eric Mendel binnen de ALBA-groep bevorderd en benoemd tot bestuurslid en Chief Operating Officer (COO) voor het servicesegment. 2013 werd hij verkozen tot bestuurder van de beursgenoteerde ALBA SE (voorheen INTERSEROH SE).

In september 2014 trad Eric Mendel toe tot de directie van EQOS Energie Holding. Als CEO en voorzitter van de raad van bestuur behartigt hij de belangen van EQOS Energie Groep.

Merkbelofte

Wat u moet weten: U kunt altijd vertrouwen op de uitstekende kwaliteit van onze diensten.

De afkortings EQOS Energie staat voor Excellent Quality Of Services. Deze belofte komen wij na over de gehele lijn: Het is ons doel om als een ​​betrouwbare partner altijd de hoogste kwaliteit te bieden. Daarbij hebben we zowel het grote plaatje als het kleinste detail voor ogen. Op alle zakelijke gebieden staan wij in de top 3 en wij leveren met kennis en ervaring toekomstgerichte oplossingen op maat – zodat we er voor u zijn als u ons nodig heeft. Veeleisende taken beheersen we betrouwbaar ‘on time’, ‘on budget’ en ‘on specification’.

Eigenaar

Met Triton hebben we een sterke financiële investeerder aan onze zijde.

EQOS Energy maakt sinds 2014 deel uit van Triton.

Triton is een internationale investeringsmaatschappij, opgericht in 1997. Het bedrijf streeft het doel na om bedrijven op de lange termijn succesvol te ontwikkelen door middel van partnerschap en samenwerking.

Triton investeert in middelgrote bedrijven in Europa in de industrie, diensten, consumentengoederen/gezondheidszorg.

De ongeveer 180 beleggers in de Triton-fondsen omvatten pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, stichtingen en verzekeringsmaatschappijen. Triton integreert milieu-, sociale en bestuurlijke factoren in investeringsbeslissingen en besluitvormingsprocessen, die onder meer moeten bijdragen tot het creëren van toegevoegde waarde op lange termijn.

Sinds de oprichting heeft Triton meer dan 70 investeringen gedaan en meer dan 260 overnames ondersteund.

Meer informatie is te vinden op: www.triton-partners.com