Taal kiezen:

Bovengrondse leiding

Wij zorgen voor de installatie van elektrische netwerken om het energietransport op internationaal, nationaal en regionaal niveau te garanderen.

Portfolio

Wij bieden u complete oplossingen vanaf het ontwerp en uitvoering van uw project tot aan de ingebruikname van transport leidingen van 63 kV tot 400 kV.

Onze projecten worden beheerd door een enkele contactpersoon, ondersteund door een projectteam. In totaal zijn er ongeveer 400 medewerkers die werkzaam zijn in onze boven en ondergrondse leidingen branches. EQOS Energie biedt een bijna ongeëvenaarde flexibiliteit op de markt. Onze teams zijn verspreid over België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk. Geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Uw voordelen bij de techniek van bovengrondse leidingen met ons

 • Alle diensten in een hand met een vaste verantwoordelijke projectmanager
 • Speciale engineeringexpertise en planningsdeskundigheid
 • Continu hoge normen voor gezondheid, arbeidsveiligheid, milieu en kwaliteit
 • Hoog opgeleid en ervaren eigen personeel
 • Speciale montage-know-how op het gebied van takelwerkzaamheden
 • Uiterst moderne machinetechnische uitrusting

Civiele bouwkunde

Onze kracht is onze studiebureau, die ons stelt kant en klare oplossingen te bieden.

We hebben meer dan 20 gekwalificeerde medewerkers voor de uitvoering van haalbaarheidsstudies, scannen en modelleren van pylonen, bouwkundige berekeningen, naleving van contractuele afspraken, werkplek scenario’s, manieren van werken, het ontwerpen van alternatieve oplossingen en het verstrekken van offertes.

De synergie tussen onze werkafdelingen en studiebureau zorgt voor een optimale oplossing voor uw projecten, dat volledig rekening houdt met al uw behoeften en garandeert de uitvoering op het veld met inachtneming van de geldende voorschriften.

Bovengrondse Leiding

Onze handel is de installatie van de bovenleidingen op Europees niveau.

Onze belangrijkste klanten vertrouwen ons wereldwijde beheer van hun projecten zoals:

 • De realisatie van nieuwe bovenleidingen
 • De omlegging van bestaande leidingen (vervanging van standaard geleiders met geleiders van het type HTLS)
 • Het herstel van de bestaande leidingen (verval, versterking, enz.)
 • Netwerk onderhoud en hulp in geval van nood
 • Realisatie van ondergrondse leidingen

  Ondergrondse leidingen als alternatieve oplossing.

  In sommige gevallen is het beter om energie via ondergrondse leidingen te vervoeren in plaats van bovengrondse leidingen te gebruiken. Dit is de reden waarom wij de bouw van sterk en zeer sterkstroom via ondergrondse hoogspanningsnetweren uitvoeren in zowel stedelijke als landelijke gebieden.

  De afdeling ondergrondse leidingen van EQOS Energie is actief in de bouw van HTA / HTB energie vervoersnetwerken. Wij beschikken over de nodige kennis en de materialen voor de bouw van ondergrondse leidingen (HDPE/PVC) hetzij door traditionele of mechanische middelen.

  EQOS Energie biedt “kant en klare” oplossingen voor de uitvoering van uw gehele project. Vanaf de lay-out keuze tot het ontwerp en de uitvoeringstudies, en ondergrondse bouw en inbedrijfstelling. Onze kennis stellen wij graag tot uw dienst.