Taal kiezen:

Spoorweg­­techniek

Wij zijn experts in energiegerelateerde spoorweginfrastructuur. Dit omvat bovenleidingpalen, bovenleidingen en stroomrails, evenals de technische uitrusting voor stads- en streekvervoer.

Spoorinfrastructuur van de Alpen tot de Noordzee

De vele investeringen die in heel Europa worden gedaan in het lange-en-korte-afstandsverkeer, drijven de economische motor verkeersinfrastructuur flink aan. Wij dragen daar met onze oplossingen van de sector spoortechniek aan bij en zorgen ervoor dat een verbinding op rails van de Alpen tot aan de Noordzee mogelijk is.

Servicespectrum

De kerncompetentie van EQOS Energie ligt bij bovenleidingen en signaaltechniek. Daar blijft het niet bij, want ons portfolio omvat bijna alles wat op rails voortbewogen kan worden: van lange-afstandsverkeer tot metro.

Met uitgekiende planning, zorgvuldige montage, ingebruikneming en onderhoud resp. instandhouding zorgen wij ervoor dat er op elk traject zo veel en zo snel mogelijk beweging plaats vindt. Onze ingenieurs plannen uw bovenleidinginstallaties en houden daarbij rekening met de brugbescherming inclusief de statica. Bij funderingswerkzaamheden worden speciale hei- en boormachines gebruikt. Bij de inventarisatie en analyse evenals de afname en documentatie van de bovenleidingsinstallatie passen wij de bij de klant toegestane meettechniek toe. Ook als het om de aanleg van aardingsinstallaties gaat, zijn wij uw eerste aanspreekpartner.

Uw voordelen bij de spoorwegtechniek met ons

 • Uiterst moderne machinetechnische uitrusting
 • Machinepark is individueel op de wensen van de klant af te stemmen
 • Flexibele inzet van medewerkers, geschoold in korte- en lange-afstandverkeer
 • Advies bij verschillende bedrijfstakken betreffende ontwikkelingen op het gebied van de toekomsttechnologieën
 • Enorm inzicht in bedrijfstakken, techniek, processen en kennistransfer binnen de onderneming

Lange-afstandsverkeer per spoor

Zelfs bij korte spertijden en lastige weersomstandigheden kunt u in het lange-afstandsverkeer op ons team bouwen.

Onze experts zijn gewend aan krappe tijdvensters, en bijzondere logistieke en weersomstandigheden bij lange-afstandprojecten. Zo nodig kunnen wij uw projecten in het lange-afstandsverkeer op korte termijn flexibel uitvoeren, ook met daarvoor gekwalificeerde medewerkers uit het korte-afstandsverkeer – en dat in verschillende Europese landen.

Een uiterst modern en krachtig machinepark dat wordt aangepast aan uw eisen en een specifiek op bovenleidingsnetwerken afgestemd tool- en ICT-landschap ronden ons aanbod af.

Bij onze projecten beleven onze klanten geen verrassingen – wij leveren altijd “on time”, “on budget” en “on specification”.

Korte-afstandsverkeer per spoor

Voor bijzonderheden bij bovenleidingsconstructies voor projecten in het korte-afstandsverkeer hebben wij de oplossing!

Onze ervaren teams hebben internationaal talrijke korte-afstandsprojecten van de installatie tot montage en onderhoud onder handen gehad. Of het om regionale, tram- of werksporen gaat, om metrolijnen of sprinters – EQOS Energie brengt alles in beweging.

Vaak wordt de logistiek van een project bemoeilijkt doordat er ter plaatse weinig ruimte is. Bovendien zijn de spertijden dikwijls maar heel kort. Zulke uitdagingen worden wij altijd weer accuraat, vlug en efficiënt de baas.

Probeert u het met ons!

Technische uitrusting van de spoorweginfrastructuur

Wij brengen u moderne techniek langs rails, wissels en in tunnels.

Ook u kunt in het spoorverkeersnet profiteren van de synergieën van onze sectoren spoortechniek en communicatietechniek. EQOS Energie zet uw communicatietechniek op de rails, installeert de regel- en signaaltechniek, plant en realiseert de optimale energiestructuur. Alles voor de veiligheid en het comfort van uw klanten!

Ons prestatieplus voor u:

 • Installatie, onderhoud en instandhouding van signaal- en telecommunicatietechniek
 • Kabelaanleg, aansluiting, moffen tot 30 kV
 • 50 Hz-installaties
 • Verwarmingen en slotenmakerswerkzaamheden aan wissels
 • Bouw, ingebruikname en ombouw van GSM-R mobiele telefonielocaties evenals mobiele telefonie-installaties en tunnel repeaters van alle providers langs de spoortrajecten
 • Meting en toetsing van kabelinstallaties
 • Opsporen van fouten