Taal kiezen:

“Hoe leuk is het niet om in de zomer in de mast te genieten van de zonsopgang”

Als chef monteur is Dirk voortdurend op installatie. Wekelijks werkt hij in heel Noordrijn-Westfalen aan een project, voltooit het en begint kort daarna aan een nieuw project.

Interview met Dirk (47), chef monteur in de Business Unit Communicatietechniek bij EQOS Energie.

15 jaar geleden heeft Dirk zich omgeschoold van balkonbouwer tot antenne-installateur. Vandaag is hij chef monteur en is hij voortdurend onderweg op montage. Toch begint hij zijn werkdag altijd met een warm kopje koffie.

Dat was een verrassing. Oorspronkelijk heb ik veel verschillende activiteiten geprobeerd. Ik was bijvoorbeeld balkon- en gevelbouwer of tegelzetter. Maar daar was ik niet tevreden over. Toen vertelde mijn oom mij over de vacature van antenne-installateur. Wat kan ik zeggen? Ik heb me laten verleiden door de veelzijdigheid van deze job: een nieuwe uitdaging, andere mensen, andere plaatsen, veel frisse lucht. Oorspronkelijk ben ik begonnen als monteur, toen was ik konvooileider en nu ben ik al zo’n acht jaar werkzaam als chef monteur.

» Wekelijks werken we in heel Noordrijn-Westfalen aan een project, we werken het af en beginnen dan aan een nieuw project. «

We zetten radiocellen op – het tegenstation voor de mobiele telefoon. Ik leid een team van drie personen. De werkdag begint vroeg in de ochtend: eerst drinken we samen een kopje koffie en praten we over wat we moeten doen. Het is prettig dat we al drie tot vier jaar samenwerken en dat we goed op elkaar ingespeeld zijn. We kunnen op elkaar vertrouwen en begrijpen elkaar goed. Na de bespreking gaan we direct naar de werf. Wekelijks werken we in heel Noordrijn-Westfalen aan een project, we werken het af en beginnen dan aan een nieuw project. Je komt op veel plaatsen, dat alleen al maakt het afwisselend en interessant. Geen twee dagen zijn hetzelfde.

Ik ben altijd blij als ik een werf in de buurt van Schwelm heb. Ik huur daar al een jaar of tien hetzelfde vakantiehuis. De huisbazin heeft altijd voor ons gekookt en nu is ze voor mij als een oma geworden. Maar de tijden zijn veranderd. Vandaag koken we voor haar en maaien we haar gazon. Soms barbecueën we samen. Het is als een familie en oma is erg blij met ons bezoek.

Flexibiliteit en het vermogen om in een team te werken zijn erg belangrijk, maar ook dat je snel leert, alert en nieuwsgierig bent. En het belangrijkste: je mag geen hoogtevrees hebben! We moeten elke dag op verschillende hoogtes werken, dus je moet veilig werken. Persoonlijk vind ik dit erg leuk. Niets is mooier dan ‘s morgens in de zomer vanop een mast de zon te zien opkomen. Het weidse uitzicht, de stilte! Dat geeft me elke keer opnieuw voldoening.