Taal kiezen:

"Er is veel veranderd - ten goede."

Nieuwe personeelsconstellaties en een algemene ommekeer waren doorslaggevend voor de terugkeer van Evy.

Interview mit Evy, Constructiemanager in de Business Unit Spoorwegtechniek

Evy is niet bang voor carrièreveranderingen. Ze heeft al enkele van de uitdagingen vervuld. De getrainde verpleegkundige heeft zich een paar jaar geleden moeten omscholen vanwege een blessure. In 2014 startte ze als teamassistent bij EQOS Energie in België en werkt nu – na een korte onderbreking – als constructiemanager bij de BU Spoorwegtechniek. Voor Evy betekent verandering dat je jezelf moet uitdagen om vooruit te komen.

Stiptheid, uitdaging en plezier. Voor veel van mijn taken, zoals de boekhouding, zijn nauwkeurig werk en stiptheid belangrijk. Aangezien mijn werkgebied zeer divers en evoluerend is, blijft het voor mij elke dag interessant en dus ook een uitdaging. Je mag niet denken dat je jaren lang hetzelfde kunt doen, soms moet je creatief zijn en anders denken om het verschil te maken. Dat en de gezamenlijke successen als team zijn wat mij bijzonder bevalt.

» Het een is niet belangrijker dan het ander en onze resultaten zijn altijd een teaminspanning. «

We zijn momenteel een zeer klein team op onze locatie. Maar er beweegt veel op dit moment. Binnenkort komen er nog twee nieuwe medewerkers bij en wordt ons Belgisch team verder versterkt. Op dit moment krijgen we ook actieve ondersteuning van onze Duitse collega’s. Dit werkt heel goed. Ondanks de verschillende taken van elk individu hebben we elkaar nodig om een goed resultaat te bereiken. Deze samenhang kenmerkt ons werk en dus ook ons succes. Het een is niet belangrijker dan het ander en onze resultaten zijn altijd een teaminspanning.

Intussen is er hier in Oostende wel iets ten goede veranderd, onder andere binnen het team en dus ook bij de komende taken. Toen ik terugkwam, kon ik onder andere meer verantwoordelijke taken op me nemen. Ik was gemotiveerd om deze goed te implementeren en andere zaken in de loop van de herschikking te structureren. Maar natuurlijk ook de goede samenwerking met de collega’s en de terug betere sfeer.

EQOS Energie is gevestigd in verschillende landen. Ik ben zelf opgegroeid in België en Duitsland en heb veel vrienden in andere landen. Ik werk graag over de grenzen heen. Er zijn ook kansen en mogelijkheden voor ontwikkeling. Wie het verschil wil maken, kan dat met wat engagement doen. Het bedrijf is ontspannen, de sfeer is goed en er heerst een vriendelijke sfeer. Ik vind het echt leuk om naar mijn werk te komen.