Taal kiezen:

"Sleutel tot mijn succes: grondig werk leveren, daarbij goed organiseren en vooruit kijken"

Arnaud werkt bij EQOS Energie in Foetz in Luxemburg. In 2014 heeft hij zijn opleiding afgerond en nu werkt hij als technicus.

Interview met technicus Arnaud over zijn werkzaamheden in engineering

In 2013 begon Arnaud aan zijn opleiding bij EQOS Energie. Binnen een jaar specialiseerde hij zich op het gebied mechanica. Wat het beste was aan zijn opleiding? Dat hij meer ervaring kon opdoen in deze sector en nieuwe kennis op het terrein van de andere sectoren.

De sector hoogspannings-energietransport is multidisciplinair. Binnen de opleiding worden competenties bij constructiewerkzaamheden, geotechniek, mechanica en opdrachten voor publieke services gecombineerd – en dat omvat EQOS Energie allemaal. Maar bijzonder interessant is voor mij de energietechnologie. Op de locatie in Luxemburg heb ik de mogelijkheid deel te nemen aan Europese projecten.

» Die verbinding van praktische ervaring op de bouwlocatie en de theorie, dat was de ideale opleiding. «

Als medewerker in opleiding heb ik niet alleen berekeningen kunnen uitvoeren, maar tegelijk ook kunnen deelnemen aan inspecties ter plaatse. Die verbinding van praktische ervaring op de bouwlocatie en de theorie, dat was de ideale opleiding. Waarbij het in het begin wel moeilijk was om al die vaktermen en de bovenleiding-software te leren kennen.

EQOS Energie bestaat uit een engineeringbureau en constructieafdelingen in de verschillende sectoren (bovenleidingen, ondergrondse leidingen, transformatorstations, communicatietechniek). Wij kunnen gezamenlijk ter plekke deelnemen aan het overleg over de aanleg van de installaties. Dat maakt EQOS Energie voor mij bijzonder.

Teamwork is het belangrijkste aspect in deze sector. Het is absoluut noodzakelijk dat de deelnemers aan een project met elkaar communiceren over de resultaten om de gewonnen inzichten te kunnen realiseren.

Elke dag is anders – altijd afhankelijk van de voortgang van het project. Wij moeten ons altijd concentreren om nooit een parameter te vergeten die nodig is voor de toepassing van de berekeningen. Ik denk dat de sleutel tot succes van een project daarin ligt dat je grondig en goed georganiseerd te werk gaat en in staat bent om voldoende vooruit te kijken en problemen van tevoren te herkennen.