Taal kiezen:

"Sinds 23 jaar bij weer en wind op de mast"

Werner aan het werk: sinds 1994 werkt de Oostenrijker voor EQOS Energie.

Interview met werfleider Werner over zijn werk in de constructie van bovengrondse leidingen

Elke dag laat Werner de grond ver achter zich om aan het werk te gaan. Op zo’n 60 meter hoogte voelt hij zich thuis. In 1994 is de monteur bij de Alpine Energie begonnen. Sinds 2014 is hij werfleider en in de laatste 23 jaar is hij al op honderden bouwlocaties aan het werk geweest. Sindsdien heeft hij veel gezien, maar hij kon niet vaak van het uitzicht genieten:

Dat is eerlijk gezegd nogal turbulent. En nou ja, soms mis ik de bergen, maar om te werken is het eerlijk gezegd hier op het vlakke land veel fijner. Als ik onderweg ben, is de weekindeling altijd min of meer hetzelfde. Op maandag reis ik van huis uit naar de locatie en vervolgens instrueer ik de monteurs en deel ze in. Dan ben ik tot ‘s avonds op de bouwlocatie onderweg. Zo gaat het tot het eind van de week. Op vrijdag ga ik met mijn collega’s weer op weg naar huis.

Is het ook, maar het heeft ook zijn voordelen. Het is afwisselend werk en je komt op veel verschillende plaatsen. Voor mij is het spannend om steeds weer iets nieuws te zien. En de verschillende bouwlocaties stellen heel afwisselende eisen aan mijn werk.

Je moet in elk geval geen last van duizeligheid hebben en ook niet zo vlug van heimwee. Wij zijn heel veel onderweg en dat niet alleen bij ons in de buurt. Wie monteur wil worden, moet het daarom ook best vinden om lange ritten te maken.

» Wij hebben bij ons een heel goede werksfeer en daarom is de samenwerking heel fijn. «

Absoluut! Wij hebben bij ons een heel goede werksfeer en daarom is de samenwerking heel fijn. Wat uitrusting betreft hebben we gewoon de beste spullen – van ons gereedschap tot de auto’s. Wat mij echt goed bevalt, is dat je nog veel zelf kunt beslissen wat het werk betreft, maar ook als het om materiaal en gereedschap gaat. Onder elkaar kennen we iedereen en wij wonen allemaal binnen een straal van 100 km. Maar het beste bevallen me de Duitse bouwlocaties, waarbij we het werk samen met onze collega’s uitvoeren.